
השאלה הגדולה – איך האתר שלכם ייראה?
זהו שלב חשוב מאוד בהקמת האתר. כמו הרושם הראשוני שמנסים לעשות בראיון עבודה או בדייט רומנטי, כך גם עיצוב האתר שלכם הוא הרושם הראשוני של העסק שלכם אל מול הלקוח הפוטנציאלי.
רשת האינטרנט מלאה באתרים שונים ומשונים, אך למרבה השמחה (שלכם!) רובם מעוצבים באופן מיושן ולא ייחודי, ולכן נתוני הגלישה שלהם נמוכים והם אינם משאירים רושם על הגולשים. עיצוב טוב הוא כמו חיוך טוב – גם כוונה אמיתית וראויה מאחורי אתר האינטרנט אינה מספיקה אם העיצוב שבלוני ואין הבטחה לאופי ייחודי ומזמין מאחוריו.
מסיבה זו אסור להתפשר בשלב זה על קניית אתרים מוכנים מראש, על תבניות עיצוב או על התבססות על מראה של אתרים אחרים. אתר אינטרנט טוב צריך להיות "tailor made", כלומר מותאם אישית לצרכים הספציפיים שלכם ומדבר אל קהל היעד הרלוונטי עבורכם. עיצוב נכון ומדויק ישקף הבנה אמיתית ועמוקה של קהל היעד הפוטנציאלי ושל דפוסי הגלישה שלו.

דוגמה מעולה להמחשת חשיבות העיצוב היא הדוגמה של לקוח שלנו, איש עסקים אמיד בעשור השביעי לחייו שבבעלותו מספר עסקים מצליחים מאוד, ואלינו פנה לגבי בניית אתר אינטרנט למסעדה שלו עם פונקציה של ביצוע הזמנות טייק אוויי.
לאחר מספר ישיבות עיצוב ראינו שכל פעם שהצגנו רעיון חדשני באווירה צעירה ומעודכנת יותר, הלקוח דחה את הכיוון ובחר באופציה הסטנדרטית. בשלב הזה החלטנו להעז ועיצבנו שתי סקיצות, אחת בעיצוב השמרני שהלקוח רצה והשנייה בעיצוב חדשני, רלוונטי ומתאים לאופי המסעדה, כפי שראינו לנכון לפי האפיון ומחקר השוק. את שתי הסקיצות העברנו חזרה למחקר שוק. התגובות היו חד-משמעיות: קהל היעד הראה העדפה ברורה לסקיצה השנייה, החדשנית, שמדברת בדיוק בשפה שלו.
לאחר הניסוי הקטן שערכנו, הלקוח הבין שאולי כדאי להעביר את המושכות למי שיותר מחובר לקהל היעד. הוא החליט למנות מטעמו לתהליך העיצוב את מנהלת השיווק, בחורה כיפית ורעננה שבעשר השנים האחרונות "חיה" את קהל היעד של המסעדה. בזכות שיתוף פעולה פורה איתה, האתר מעוצב היום בצורה המתאימה ביותר לקהל היעד ומהווה מקור לחיקוי לאתרי המתחרים.
הנקודה הזו חשובה מאוד בתהליך עיצוב האתר: חשוב לזכור שלא לכפות את ההעדפות האישיות שלנו בנוגע לצבעים, לסגנון, לאימג'ים
או לכל החלטה עיצובית אחרת. הטעם האישי שלנו לא בהכרח קולע למטרות ולהגדרה של קהל היעד, וברוב המקרים אנחנו אפילו לא הלקוחות הפוטנציאליים של עצמנו.
אז איך מנהלים בני 40 יודעים מה ימשוך קהל יעד של בני 16, וכיצד מנהלות שיווק צעירות יודעות מה יעבוד על קהל יעד של גברים בני 50? האמת היא שהם בדרך כלל לא יודעים… המוצלחים מביניהם פשוט מבצעים מחקרים ובוחרים נכון את החברה שתבנה את האתר.
השורה התחתונה היא שעיצוב נכון של האתר יחבר את הגולשים שלכם אל המסרים שתרצו להעביר, יגרום להם לזכור את האתר, יניע אותם לבצע את הפעולות שהגדרנו כחשובות ביותר ולמעשה יוביל להצלחה!
התעקשות על עיצוב ייחודי תבדל את האתר מאתרי המתחרים. יש לכם יכולת להמציא את התחום מחדש מבלי לשבור את הכלים. חשיבה בתוך הקופסה תשאיר אתכם בקופסה.